Syyskokous

 Syyskokous ja kyläseminaari 2018

pidetään lauantaina 17.11.2018 Könnin kylätalolla Ilmajoella.

Päivä aloitetaan ruokailulla kello 12. Ruokailu on maksuton, mutta järjestelyjen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan etukäteen tällä lomakkeella tai puhelimitse sihteerille p. 0400 239 359 (Päivi Kultalahti).

Kokous/seminaari alkaa kello 13 ja sen alkajaisiksi saamme vieraaksi Osku Ketolan, joka on teuvalaisen Elonkerjuu-yhtyeen solisti.

Allaolevassa linkissä voit tutustua Oskun lauluun ”Saanhan mä tulla viereesi”

Syyskokouksen asiakirjoihin voi tutustua tässä linkissä

Seminaarin päätteeksi palkitaan Vuoden eteläpohjalainen kylä!

Tule mukaan jännittämään valintaa. Sen voi jo sanoa, että raadilla ei ole ollut helppo tehtävä, Vuoden kylä -hakemuksen teki tänä vuonna viisi aktiivista kylää eri puolilta maakuntaa.

Tilaisuuden päätteeksi nautitaan tietenkin kahvit. Tervetuloa!

——————————————————————————-

Syyskokous 2017 Kauhavan Mäenpäässä

Eteläpohjalainen Vuoden kylä 2017:

Könnin kyläseura,  Ilmajoki

Könnin kyläseura Ilmajoelta palkittiin Vuoden eteläpohjalaisena kylänä. Edessä vas. Pekka Harju, Aino Ketelä ja Kaija Aspila-Renkola,takana Antti Mäki-Latvala, Heikki Kivistö ja Kosti Ketelä.

Eteläpohjalaiset Kylät ry piti kyläseminaarin ja syyskokouksen Kauhavan Mäenpäässä lauantaina. Vuoden eteläpohjalaisen kylän palkinnon sai Könnin kyläseura Ilmajoelta. Kyläyhdistys on perustettu vuonna 1986. Kylätalona toimii kylän entinen Harjumäen koulu, jonka kyläseura osti omakseen vuonna 2003. Siitä saakka yli 100-vuotias koulurakennus on toiminut kolmen kylän, Könnin, Kiikerinkylän ja Harjunmäen, toiminnan keskuksena.

Kylä tekee paljon omaehtoista varainhankintaa, järjestysmiesryhmissä on yli 50 henkilöä. Vapaaehtoistyöllä saadut varat käytetään etenkin kylän nuorten hyväksi maksamalla esimerkiksi kylän lasten kerhomaksuja.  Nuorille tarjotaan kesätyötä kioskilla ja nurmikonleikkuussa. Ikäpolvien välinen yhteistyö toteutuu monella tavoin ja talkootoimintaan on saatu ihailtavan paljon väkeä mukaan.

Könni on vahva peruskylä, jota kehitetään kokonaisvaltaisesti. Yhteistyötä tehdään sekä kylässä toimivien muiden järjestöjen että kylän ulkopuolisten tahojen kanssa ja lähikylien kesken.  Puurojuhlat, pääsiäiskokot,  kylvöjen siunaus ja kyläkirkko, koko perheen retket, vanhemman väen virkistyspäivät ja muut tapahtumat keräävät kyläläisiä yhteen.  Kyläläisten hyvinvointiin panostetaan jumppa- ja sählyryhmillä, kesäkeskiviikkoisin yhteisillä kyläpyöräilyillä ja talvisin pidetään yllä latuverkostoa.

Vuoden kylän palkitsemisen lisäksi oli seminaariohjelmassa tarjolla kulttuuria:  Isojoen Vanhakyän nuorisoseuran revyyryhmä esitti kolme hulvatonta sketsiä ja musiikkia tarjosi Mäenpään mieslaulajat. Hannele Kihlman esitteli taiteilija Matti Saaresta kirjoittamansa kirjan.

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Alpo Puro-Aho, taustalla rahastonhoitaja Päivi Niemistö esittelee talousarviota.

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Alpo Puro-Aho, joka pahoitteli pienten kylien entistä vaikeammiksi käyviä elinoloja. Eteläpohjalaiset Kylät ry:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso toivoi puheenvuorossaan kylille lisää resursseja ja yhteistyötä. Eteläpohjalaiset Kylät ry on painottanut tänä vuonna etenkin tiedotusta ja jäsenrekisterin päivittämistä uusien kotisivujen myötä.

Syyskokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio. Hallitukseen saatiin uusina edustajina Mervi Mäenpää Seinäjoen Ylistarosta ja Lotta Airila Ilmajoen Könnin kylältä. Katso hallituksen kokoonpano ja yhteystiedot TÄÄLTÄ

VIDEOKOOSTE Eteläpohjalainen kylätoiminta -facebooksivulla.

 

 

 

Top