Syyskokous

Vuoden kylä -palkinnon saajat, hymyileviä ihmisiä kuvassa.
Ylistaron Kainasto on Vuoden 2020 eteläpohjalainen kylä. Palkinnon vastaanottivat Merja Niemistö (istumassa vas.), Asko Istolahti, Kaija Kangas ja seisomassa oik.Keijo Mäenpää ja Pekka Hurri sekä palkinnon luovuttaneet EPK:n edustajat Heikki Korkealaakso, Eija Mäntymäki ja Päivi Niemistö.

Etelä-Pohjanmaan Vuoden kylä 2020 on Ylistaron Kainasto!

Lauantaina pidettiin Ilvesjoella Eteläpohjalaiset Kylät ry:n yhdistetty kevät – ja syyskokous. Tilaisuuden kohokohta oli tietenkin Vuoden kylän julkistaminen. Viiden ehdokkaan joukosta voiton vei Ylistaron Kainasto.

Monipuolista kehittämistä

Valinta ei ole koskaan helppo, koska jokaisessa kylässä on paljon hyvää ja ainutlaatuista, totesi EPK:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso.

– Voittajakylän ansioista painottuivat erityisesti mittava yhteistyö ja monipuolinen kylän kylän kehittäminen. Perusedellytyksenä on ajantasainen kyläsuunnitelma.

Kainaston kylä tekee paljon yhteistyötä sekä kunnan että muiden tahojen kanssa. Omintakeista kehittämistä on tehty myös työllistämisen, yhteiskunnallisen yrittäjyyden ja kansainvälisyyden merkeissä.

Kylän kehittäminen on esimerkillisen monipuolista. Leader-hankkeilla on kehitetty kylätoimintaan uusia malleja sekä itsenäisesti että yhdessä paikkakunnan muiden kylien kanssa.

Kylän yhteiseksi pisteeksi on perustettu kyläkeskus. Toiminnallisesti yhdistettiin kylän nuorisoseura, kaupungilta ostettu entinen koulu, kesäteatteri sekä alueen ulkoliikuntakohteet – jopa hyppyrimäki! Kyläläisille tarjotaan kyläkeskuksesta kuntosali- ja askartelutiloja, tilapäismajoitustiloja ja kokoontumistiloja. Nuorisoseuran puolella tarjotaan tilaa juhla- ja kokouskäyttöön. Kesäteatterissä järjestetään vuosittain kaksi näytelmäproduktiota sekä talvikaudella nuorisoseuran sisätiloissa teatteriproduktio.
Kuntaliitoksen jälkihoidollisena aktiviteettina muodostettiin kylien yhteinen kehittämishanke vahvassa yhteistyössä kaupungin kanssa. Hankkeen tarkoituksena on parantaa kylien elinvoimaisuutta sekä kannustaa kyliä toimimaan yhdessä ja erikseen. Hankkeella pyritään lisäämään kuntademokratiaa muodostamalla kylien yhteinen ääni molempiin suuntiin. Yhteistyötä ylläpidetään toimintaosapuolten yhteisillä projektiryhmäkokouksilla noin kahden kuukauden välein.

Huhtikuussa 2019 kylä aloitti yhteistoiminnan kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa pitkäaikaistyöttömien aktivoimiseksi. Kylä järjestää työkohteita alueellaan jatkuvasti 6-8 henkilölle yleishyödyllisten kohteiden kunnostamiseen. Työllistämispalveluiden toteuttaminen tällä tavalla on todettu erittäin toimivaksi malliksi ja kaupunki suunnittelee vastaavaa toimintamallia laajennettavaksi myös muihin kuntaliitosalueisiin.. Keväälle 2021 on suunnitteilla laajamittainen kehittämisseminaari, johon kutsutaan alustajia eduskunnasta, aluehallintoviranomaisista ja kaupungin viranhaltijoista.

Kuvassa kokousyleisöä pöytien ääressä
Nuorisoseurantalo Toimela tarjosi viihtyisän kokoontumistilan. Paikan päällä oli 20 osallistujaa ja verkon kautta osallistui viisi.

Elinvoimaiset ja persoonalliset kylät liitosbonuksena

Kuvassa nainen istuu pöydän takana
Kurikan kaupungin tervehdyksen toi Mervi Kujanpää-Mannila.

Kurikan kaupungin tervehdyksen toi kaupunginhallituksen jäsen Mervi Kujanpää-Mannila Ilvesjoen naapurikylästä Koskuelta.

– Kurikka on asukasluvultaan (20 550 asukasta) Etelä-Pohjanmaan toiseksi suurin ja pinta-alaltaan suurin kaupunki. Olemme myös maatalouden tuloilla mitattuna Suomen suurin maatalouspitäjä. Näinhän me pohjalaisittain olemme tottuneet itsemme kehumaan.

Kurikka on kasvanut kahden kuntaliitoksen voimin: 2009 Jurva ja 2016 Jalasjärvi. Parhaita liitosbonuksia olivat Kujanpää-Mannilan mielestä elinvoimaiset ja persoonalliset kylät. Kyliä voidaan laskea olevan kaikkiaan 52 liitoskaupungissamme: 26 Kurikassa, 14 Jurvassa ja 12 Jalasjärvellä.

Jalasjärvi tunnetaan pohjanmaan porttina etelästä tullessa. Nimi on perua vuodelta 1932, jolloin Eduskunnan liikennevaliokunta tuli Etelä-Pohjanmaalle Parkanon rajalle pystytetyn portin alta. Pitäjäämme ovat symboloineet myös tuulimyllyt, joista viimeksi kunnostettiin kotiseutumuseolla oleva mylly siipineen. Alueen tunnettavuutta pönkittävät tulevaisuuteen menestyvät yritykset mm. Ejendals (entinen Jalas), Juustoportti, Jokipiin Pellava, Lennol, Pramia ja Koja.

Kiintymys asuinseutuun saa loistamaan

Topeliuksen Maamme-kirja oli vuosikymmeniä kansakoulujen kirja lukemiseen, maantietoon ja kotiseutuoppiin, muisteli Kujanpää-Mannila

– Siitä itsenäistyvä kansa oppi maakunnat, luontoa, kansan tuntoja ja historiaa – jopa kotiseuturakkautta. Kyläaktiiveille – meille kotikyliemme kasvateille – kirja voisi hieman muunnettuna kertoa talon seinustalle nostetuilla tikkailla seisovan lapsen tapaan: “Näin etäällä meidän talosta muita taloja, niittyjä, peltoja, teitä, mäkiä ja jokia. Tiesin maailman olevan suuren, vaan en näin suureksi sitä luullut. Tämä kaikki on meidän kyläämme, meidän maamme, meidän suuri kotimme”

Kiintymys asuinseutuumme ja kotikyläämme saa kuntalaiset aktiivisesti kehittämään kyliä, niiden elämää ja harrastustoimintaa. Jokainen kylä loistaa omien vahvuuksiensa voimin, takaa väelleen asumisen mahdollisuudet, tarjoaa paljon vapaa-ajan viettoon ympärivuotisten tapahtumien voimin.

Kiitos tämänkin tapahtuman taustavoimille ja yhdistyksille siitä myötätuulesta, mitä olette tarjonneet kylien yhteistyön onnistumiseksi. Kuntapäättäjänä minulla on mieluinen tehtävä kiittää kaikesta kylille tarjotusta avusta ja innostuksesta, päätti Mervi Kujanpää-Mannila puheenvuoronsa.

Kuvassa nainen on ojentanut kukkaset miehelle
Liiverin onnittelut Kainastolle toi Tarja Pienimäki, vastaanottajana Asko Istolahti.

Seinäjoen seudun kehittämisyhdistys Liiveri ry:n onnittelut toi puheenjohtaja Tarja Pienimäki. Hän totesi Kainaston olevan tuttu ja tunnettu hanketoimija ja aktiivinen yhteistyökumppani myös Leader Liiverille.

Kaksi uutta jäsentä hallitukseen

Yhdistetyn kevät- ja syyskokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kainaston puheenjohtaja Asko Istolahti listalla oli muun muassa toimintakertomusten ja -suunnitelmien hyväksyminen. Samoin hyväksyttiin tilinpäätös ja tulevan vuoden talousarvio. Kokousasiakirjoihin voi tututustua tässä linkissä (pdf).

Yhdistyksen hallitukseen saatiin kaksi uutta jäsentä: Juha Iso-Tuisku Ilmajoelta ja hänen varajäsenekseen Asko Istolahti Seinäjoen Ylistarosta. Erovuoroisista uudelleen valittiin Heikki Korkealaakso (Päivi Kultalahti), Tarja Mäkiniemi (Sirkka Rajala) ja  Päivi Niemistö (Aulis Nuuja).

Kokouksen päätteeksi keskusteltiin yhdistyksen hankesuunnitelmista: EPK on mukana Suomen Kylät ry:n hakemassa työllisyyspoliittisessa hankkeessa ja lisäksi aiotaan laittaa ELY-keskuksen tammikuun hakuun Kylien vetovoima- ja pitovoimahanke, jonka osatoteuttajana on Luonnonvarakeskus.

Kuvassa kokit ruokatiskin takana.Maarit ja Merja Salo valmistivat kokousväelle maittavan lounaan ja päätöskahvituksen.

——————————————————————-

Marianne Hongisto, Marjo Hautaluoma, Jarmo Tanskanen ja Tero Vuorenmäki vastaanottivat Ilvesjoen Vuoden eteläläpohjalainen kylä -palkinnon.

Eteläpohjalainen vuoden 2019 kylä on Ilvesjoki

Eteläpohjalaiset Kylät ry palkitsi lauantaina Vuoden eteläpohjalaisena kylänä Kurikan Ilvesjoen. Syyskokous pidettiin perinteen mukaisesti edellisvuoden voittajakylässä eli Alajärven Luoma-aholla, joka voitti tänä vuonna myös valtakunnallisen Vuoden kylä -palkinnon.

– Ilvesjoki on erinomainen esimerkki siitä, kuinka kylä voi olla aktiivinen, monipuolinen ja palvella hyvin asukkaitaan, vaikka matkaa keskuksiin on pitkästi, sanoi Eteläpohjalaiset Kylät ry:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso.

Ilvesjoki on omatoiminen ja ajan hermolla: kylä on tehnyt itse valokuituverkon. Hanke pääsi ainoana suomalaisena mukaan koko Euroopan laajuisen kisan finaaliin. Kylä pyrkii myös energiaomavaraiseksi.

Kulttuuri vahvaa ja kattaa kaikki ikäryhmät – esimerkiksi teatteri, harrastajaryhmät eri ikäryhmille ja monenlaista muuta virkistys- ja harrastustoimintaa. Kajastus-lehteä julkaistu kohta 40 vuotta ja kyläkirja julkaistu vuonna 2012. Kylällä on vahvaa kylien välistä yhteistyötä Jalasjärven kylien kesken ja vuorottelua tapahtumien järjestämisessä.

Kestävää kehitystä edustaa myös kylässä toimiva autopurkaamo – uusiokäytön edistämistä! – ja lisäksi purkaamolla palvelee kylän posti. Kylässä toimii myös maailman ekologisin alkoholiyritys Pramia. Kylässä on erinomaiset ulkoilumaastot ja jopa oma lentokenttä.

Onnittelijoiden joukossa olivat tilaisuudessa mukana Kurikan apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukko ja markkinointisihteeri Maija-Liisa Laitila. Leader Liiverin onnittelut toi taloussuunnittelija Raija Ojaniemi.

Ilvesjoen kylän puolesta olivat palkintoa vastaanottamassa Marianne Hongisto, Marjo Hautaluoma, Jarmo Tanskanen ja Tero Vuorenmäki.

Ihmiset ratkaisevat maaseudun tulevaisuuden

Maakuntajohtaja Asko Peltola painotti kyien kehittäjähenkeä.

-Kylissä tarvitaan henkistä pääomaa, osaamista ja yhteisöllisyyttä. Aktiivien toiminnasta pääsee koko kylä, kunta ja maakunta nauttimaan.

Maaseudulla on elämisen eväitä tulevaisuudessakin. Ilmastokysymykset vain korostavat maaseudun merkitystä. Elintarvike-, puutuote ja metalliteollisuus ovat nekin kaikki kytköksissä maaseutuun ja maatalouteen.

Etelä-Pohjanmaa on maakunta, jossa maaseutu ja kylät ovat erityisen merkittävällä sijalla, sanoi Peltola.

-Maaseudulla asumista ei hävetä ja kylät pitävät yllä maaseudun elävyyttä. Kylien pitää ottaa hyöty jokaisesta tilanteesta eikä muutoksia saa pelätä. Sähköt, puhelimet, vesi- ja jätevesiratkaisut ovat kunnossa, mutta vaihtelua on teiden ja tietoliikenneyhteyksien suhteen eri puolilla maakuntaa. Toimivat tietoliikenneyhteydet avaavat maailman, se on erityisesti nuorille perusedellytys.

Monipuolista toimintaa

Eteläpohjalaisten kylien toimintaa esitteli puheenjohtaja Heikki Korkealaakso. Kauhavalla elokuussa järjestetyn Lokaali-tapahtuman lisäksi on vuosi ollut todella toiminnan täyteinen. Toukokuussa pidettiin kahdeksalla paikkakunnalla Järjestömarkkinat ja vapaaehtoistoimijoiden yhteistyöverkostoja on rakennettu olemalla mukana myös monissa hankkeissa. Yhdistyksen omaa toimintaa linjaamaan on rakennettu toimintakäsikirja.

Valintoja

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Sirkka Rajala. Kokouksessa hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma, jota värittää tulevana vuonna muun muassa Kurikassa järjestettävä valtakunnallinen Maaseutuparlamentti. Kokouspalkkiot ja jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan, ja jäsenmaksun vastineeksi kylillä on mahdollisuus saada muun muassa hankevippiä ja ilmainen kotisivutila.

Tauno Alkulaa muistettiin pitkän hallitustyöskentelyn merkeissä. Liki 30 vuotta Kanadassa elämästään viettänyt soinilainen on ollut aktiivinen toimija niin omalla kylällään kuin EPK:n riveissä, kun sitten palasi takaisin Kukonkylälle kolmisenkymmentä vuotta sitten. Muistamisen luovuttivat Heikki Korkealaakso ja Päivi Niemistö.

Kun Tauno nyt halusi luovuttaa paikkansa nuoremmille, valittiin hänen tilalleen Tarja Vuorinen Soinista. Uutena hallitukseen tulivat myös Marita Mäki-Kahra Kuortaneelta ja Marianne Hongisto Kurikan Jalasjärveltä.

Erovuoroisista uudelleen valittiin Eija Mäntymäki ja Anna-Liisa Saari, Leena Tynjälä, Anne Sener ja Tuomo Keppo.

Conor Oy:n tiloissa järjestetyn tilaisuuden aluksi nautittiin uunipuuro, kiisseli ja Luoma-ahon joulupossut kahvin kera. Pentti Mustamaan säestyksellä laulettiin joululauluja ja kohta 90 vuotta täyttävä Erkki Korkia-aho johdatti väen sinnikkään kylän historiaan kertomalla maankuulujen sikajuoksujen järjestelyistä ja muista kylän tempauksista. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Rajala esitteli Luoma-ahon kylän toimintaa ja tilaisuuden päätteeksi käytiin tutustumassa hyvässä vauhdissa etenevään kylätalotyömaahan.

Lisää kuvia syyskokouspäivästä löytyy  DRIVE-kansiosta

——————————

Syyskokous ja kyläseminaari 2019

pidetään lauantaina 14.12.2019 Conor Oy:n tiloissa Alajärven Luoma-aholla

Eteläpohjalaiset Kylät ry:n syyskokous pidetään edellisvuonna palkitussa kylässä. Tänä vuonna on erityinen ilo pitää syyskokous Luoma-aholla, joka voitti myös valtakunnallisen Vuoden kylä -palkinnon elokuun Lokaalissa.

Koska Luoma-ahon uusi kylätalo on vielä rakenteilla, pidämme syyskokouksen ja kyläseminaarin Conor Oy:n tiloissa osoitteessa Vimpelintie 663, Luoma-aho.

Tilaisuus alkaa pikkujouluhenkisellä ruokailulla – uunipuurolla lisukkeineen klo 12 ja syyskokous klo 13. Kyläseminaarin alustajaksi on lupautunut maakuntajohtaja Asko Peltola.

Ohjelmassa myös musiikkia ja VUODEN 2019 ETELÄPOHJALAISEN KYLÄN palkitseminen.

Tervetuloa kaikki kylätoiminnasta kiinnostuneet läheltä ja kaukaa!

Ruokailun järjestämisen vuoksi toivomme ilmoittautumisia TÄSSÄ LINKISSÄ tai puh. 0400 239 359. Tervetuloa mukaan koko maakunnan alueelta!

———————————————————————

Oikella Sirkka Rajala, Marjo Vistiaho, Soili Mäki ja Elina Försti Luoma-ahon kyläyhdistyksestä, vasemmalla palkintojen luovuttajat Heikki Korkealaakso, Eija Mäkiniemi ja Päivi Niemistö.

Alajärven Luoma-aho on vuoden 2018 eteläpohjalainen kylä

Könnin kylätalolla Ilmajoella pidettiin lauantaina Eteläpohjalaiset Kylät ry:n syyskokous ja kyläseminaari. Päivä aloitettiin ruokailulla ja seminaarin alkajaisiksi esiintyi Elonkerjuun solisti Osku Ketola, säestäjänä Joni Teirikangas. Vuoden kylänä palkittiin Alajärven Luoma-aho. Monipuolisesti aktiivisen kylän palkitsemisen perusteet voit lukea tästä linkistä. Palkinnon saajan puolesta piti kiitospuheen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Rajala.

Katso videokooste syysseminaarista tästä linkistä.

EPK:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso kertoi kylätoiminnan kuulumisia ja kertasi vuoden tapahtumia. Suurin ponnistus on mittavan hanketyön lisäksi ollut neljän maakunnallisen seminaarin järjestäminen. Tulevaisuuden kylä – miten se tehdään -seminaarit keräsivät yli 200 osallistujaa Kauhajoella, Ilmajoella, Alavudella ja Kauhavalla.

Järjestöpäällikkö Jarmo Vesa esitteli Yhteisöjen yhdistystä ja Seinäjoen järjestötaloa. EPK aikoo liittyä yhdistykseen ja vuokrata tukikohdan talolta vuodenvaihteen tietämillä.

Toukokuussa on luvassa mittava Järjestömarkkinat-kierros kahdeksalla hyvinvointikeskuspaikkakunnalla. Kierroksella on mukana sosiaali- ja terveysalan järjestöjen lisäksi muun muassa MLL, Eläkeliitto, Vapepa ja tietenkin kylätoiminta. Kuntatiimeihin ja -tapahtumiin toivotaan mukaan kaikkia paikallisia järjestöjä ja yhdistyksiä sekä tietenkin kunnan edustusta.

EPK:n ensi vuoden toimintakertomukseen sisältyy myöskin valtakunnallisen paikalliskehittäjien tapaamisen, Lokaalin, järjestäminen elokuussa Kauhavalla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä maakunnan Leader-toimijoiden kanssa.

Syyskokous hyväksyi talousarvion ja valitsi hallituksen jäsenet. Heikki Korkealaakso, Päivi Niemistö, Hannele Salmela ja Tarja Mäkiniemi valittiin varsinaisiksi jäseniksi uudelleen ja varajäsenistä Lotta Airila, Päivi Kultalahti ja Aulis Nuuja valittiin uudelleen, uutena varajäsenenä aloittaa Tuomo Keppo Seinäjoen Ylistarosta.

Syyskokous ja kyläseminaari 2018

pidetään lauantaina 17.11.2018 Könnin kylätalolla Ilmajoella.

Päivä aloitetaan ruokailulla kello 12. Ruokailu on maksuton, mutta järjestelyjen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan etukäteen tällä lomakkeella tai puhelimitse sihteerille p. 0400 239 359 (Päivi Kultalahti).

Kokous/seminaari alkaa kello 13 ja sen alkajaisiksi saamme vieraaksi Osku Ketolan, joka on teuvalaisen Elonkerjuu-yhtyeen solisti.

Allaolevassa linkissä voit tutustua Oskun lauluun “Saanhan mä tulla viereesi”

Osku Ketolan esiintymisen jälkeen järjestöpäällikkö Jarmo Vesa esittelee Yhteisöjen yhdistystä ja Järjestötaloa. Järjestöt mukana muutoksessa -hankkeesta kertoo osallisuusagentti Miika Kataja.

Syyskokouksessa esitellään tulevan vuoden toimintasuunnitelma, johon sisältyy muun muassa valtakunnallisen paikalliskehittäjien tapaamisen, Lokaalin, järjestäminen Kauhavalla elokuussa 2019.

Syyskokouksen asiakirjoihin voi tutustua tässä linkissä

Seminaarin päätteeksi palkitaan Vuoden eteläpohjalainen kylä!

Tule mukaan jännittämään valintaa. Sen voi jo sanoa, että raadilla ei ole ollut helppo tehtävä, Vuoden kylä -hakemuksen teki tänä vuonna viisi aktiivista kylää eri puolilta maakuntaa.

Tilaisuuden päätteeksi nautitaan tietenkin kahvit. Tervetuloa!

——————————————————————————-

Syyskokous 2017 Kauhavan Mäenpäässä

Eteläpohjalainen Vuoden kylä 2017:

Könnin kyläseura,  Ilmajoki

Könnin kyläseura Ilmajoelta palkittiin Vuoden eteläpohjalaisena kylänä. Edessä vas. Pekka Harju, Aino Ketelä ja Kaija Aspila-Renkola,takana Antti Mäki-Latvala, Heikki Kivistö ja Kosti Ketelä.

Eteläpohjalaiset Kylät ry piti kyläseminaarin ja syyskokouksen Kauhavan Mäenpäässä lauantaina. Vuoden eteläpohjalaisen kylän palkinnon sai Könnin kyläseura Ilmajoelta. Kyläyhdistys on perustettu vuonna 1986. Kylätalona toimii kylän entinen Harjumäen koulu, jonka kyläseura osti omakseen vuonna 2003. Siitä saakka yli 100-vuotias koulurakennus on toiminut kolmen kylän, Könnin, Kiikerinkylän ja Harjunmäen, toiminnan keskuksena.

Kylä tekee paljon omaehtoista varainhankintaa, järjestysmiesryhmissä on yli 50 henkilöä. Vapaaehtoistyöllä saadut varat käytetään etenkin kylän nuorten hyväksi maksamalla esimerkiksi kylän lasten kerhomaksuja.  Nuorille tarjotaan kesätyötä kioskilla ja nurmikonleikkuussa. Ikäpolvien välinen yhteistyö toteutuu monella tavoin ja talkootoimintaan on saatu ihailtavan paljon väkeä mukaan.

Könni on vahva peruskylä, jota kehitetään kokonaisvaltaisesti. Yhteistyötä tehdään sekä kylässä toimivien muiden järjestöjen että kylän ulkopuolisten tahojen kanssa ja lähikylien kesken.  Puurojuhlat, pääsiäiskokot,  kylvöjen siunaus ja kyläkirkko, koko perheen retket, vanhemman väen virkistyspäivät ja muut tapahtumat keräävät kyläläisiä yhteen.  Kyläläisten hyvinvointiin panostetaan jumppa- ja sählyryhmillä, kesäkeskiviikkoisin yhteisillä kyläpyöräilyillä ja talvisin pidetään yllä latuverkostoa.

Vuoden kylän palkitsemisen lisäksi oli seminaariohjelmassa tarjolla kulttuuria:  Isojoen Vanhakyän nuorisoseuran revyyryhmä esitti kolme hulvatonta sketsiä ja musiikkia tarjosi Mäenpään mieslaulajat. Hannele Kihlman esitteli taiteilija Matti Saaresta kirjoittamansa kirjan.

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Alpo Puro-Aho, taustalla rahastonhoitaja Päivi Niemistö esittelee talousarviota.

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Alpo Puro-Aho, joka pahoitteli pienten kylien entistä vaikeammiksi käyviä elinoloja. Eteläpohjalaiset Kylät ry:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso toivoi puheenvuorossaan kylille lisää resursseja ja yhteistyötä. Eteläpohjalaiset Kylät ry on painottanut tänä vuonna etenkin tiedotusta ja jäsenrekisterin päivittämistä uusien kotisivujen myötä.

Syyskokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio. Hallitukseen saatiin uusina edustajina Mervi Mäenpää Seinäjoen Ylistarosta ja Lotta Airila Ilmajoen Könnin kylältä. Katso hallituksen kokoonpano ja yhteystiedot TÄÄLTÄ

VIDEOKOOSTE Eteläpohjalainen kylätoiminta -facebooksivulla.